Naar aanleiding van het boek Dood: Wegwijs in de Nederlandse Uitvaartcultuur waren Claudia Venhorst en ik te gast in diverse programma’s om te vertellen over ons vak en de Nederlandse gebruiken rond de dood.

Zo hadden Chris Kijne, NOS-Met het Oog op Morgen, en Edwin Evers, Radio 538, prangende vragen over uitvaarten, crematies en de Dustmaster.

We gingen met Joris van de Kerkhof (ja, echt) op stap naar begraafplaats Rustoord te Nijmegen voor Nieuws & Co, en ontdekte daar de heuse grafkaarsenautomaat.

En ook het crematorium mocht niet ontbreken. Met Marcel Dekker, Radio 1 De Ochtend, brachten we als ‘wetenschappers van de dood’ een bezoek aan een crematorium in Nijmegen, en namen we een kijkje achter de schermen!

Brenda sprak met Annemiek Schrijver, Radio 5 Zin in Weekend, over de zin van de dood en de begraafplaats in Marken. En we gingen op bezoek bij Bureau Bart Radio Nijmegen 1 en spraken over wat het betekent om onderzoek te doen naar de dood.

En dat je het op ieder moment van de dag over de dood kunt hebben, liet Claudia Venhorst zien in alle vroegte tijdens BNN’s Startup met Andrew Makkinga.

Natuurlijk is er ook het geschreven woord! Zo was er een prachtig stuk in Trouw van Hanne Obbink, o.a. over de begraafplaatsen in Marken en Volendam. Annemarie Haverkamp kwam voor VOX bij ons op bezoek, over de humor rond de dood, maar ook over de serieuze kanten van het werk als ‘thanatoloog’:

‘Gezusters dood’ schrijven uitvaartboek

En ook in het AD en in de regionale media zoals de Gelderlander, BN de Stem, en de Stentor, verscheen er een stuk over de bijzondere aspecten van de Nederlandse uitvaartcultuur.

Categories:

Tagged:

Comments are closed

Categories

Latest Comments

No comments to show.